AEOLOS АНТИСТАТИЧНА КЛАПАННА КАМЕРА 6+ ГОДИНИ

Клапанни камери/Спейсъри
ГОЛЯМА МАСКА 6+ ГОДИНИ
Aeolos е антистатична клапанна камера с еднопосочен клапан, която се използва за ефективно доставяне на лекарства с дозиран инхалатор (MDI). Чрез използването на Aeolos се постига много по-малко количество лекарство в устата и гърлото и много повече лекарство директно в белите дробове, където то е необходимо. Малките размери на Aeolos и технологията за контрол на вдишването, която използва, го правят най-добрия ви съюзник в лечението на астма.

Предназначение:
Тази камера е предназначена да се използва от пациенти, на които е предписан дозиран инхалатор или инхалатор тип фина мъгла (soft mist inhaler), за да достави аерозолното лекарство от инхалатора до белите ви дробове.

Клинични ползи:
Клиничната полза от камерите е да подобрят координацията при вдишването на лекарството ви. Това се постига чрез задържане на лекарството, което ви дава повече време за вдишване, а по-големите частици, които не биха достигнали до белите ви дробове, се филтрират.

Противопоказания:
Няма известни противопоказания.

Описание на функциите:
Устройството със своята камера и принцип на циклонно завъртане гарантира, че лекарството се освобождава надеждно в дозирани количества. Когато се използва заедно с подходяща маска, изделието е подходящо за използване и от бебета и деца. Устройството спомага за: свеждане до минимум на грешките в координацията при използване на дозиращи инхалатори, избягване на отлагането на големи количества лекарство в орофарингеалната област и свързаните с това нежелани странични ефекти; с гъвкав свързващ адаптер може да се използва с всички стандартни дозиращи инхалатори.


2001 AEOLOS КАЛАПАННА КАМЕРА (ГОЛЯМА МАСКА 6+ ГОДИНИ)
•    Два продукта в едно – маска и мундщук в една опаковка
•    BPA FREE (нетоксична пластмаса). Не съдържа Бисфенол А
•    Лесна употреба, дължаща се на малкия размер
•    Голям капацитет на камерата 175 ml
•    Специално разработена клапа с ниско съпротивление (тип пеперуда), което прави приема на лекарството по-лесен
•    Клапа за издишване на маската
•    Сигнална свирка на задната част предупреждава, когато дишането е много бързо/когато прилагането на лекарството е неефективно
•    Адаптер в задната част, съвместим с всички предписвани дозирани инхалатори
•    Камерата е изработена от прозрачен материал, което позволява визуален контакт с вътрешността на камерата
•    ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Продукта трябва да се смени след 12 месеца употреба
•    Три различни изделия според размера на маската - за бебета (0-18 мес.), деца (1-6 год.) и възрастни (над 6 год.)


ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА AEOLOS
1.    Преди употреба устройството трябва да бъде проверено отвътре и ако се открие някакъв дефект, да бъде заменено. 
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Тъй като инхалационната камера на РАЗДЕЛИТЕЛЯ не е напълно затворена, малки частици могат да влязат и могат да бъдат вдишани по време на инхалационна сесия (опасност от задавяне). Затова преди всяка употреба задължително трябва да се уверите, че в РАЗДЕЛИТЕЛЯ няма чужди тела.    
ВНИМАНИЕ! Проверявайте всички части и аксесоарите на продукта преди всяка употреба. Сменяйте всякакви счупени, деформирани или сериозно обезцветени части. Моля, следвайте и инструкциите за сглобяване, дадени по-долу.
Повредените компоненти и неправилно монтираната клапанна камера могат да нарушат функцията на камерата и съответно и лечението. ВНИМАНИЕ! Ако се използва маска за възрастни, уверете се, че подложката на клапана за издишване е натисната навън. Ако подложката на клапана е огъната навътре, подадената доза може да е недостатъчна при вдишване.
2.    Отстранете капачката на дозирания инхалатор (MDI), разклатете добре и го поставете в задната част на камерата.
3.    Поставете маската върху лицето и се уверете, че ще е плътно прилепнала по време на вдишване. 
ВНИМАНИЕ Преди пациентът да започне да вдишва, уверете се, че всички части са плътно свързани една с друга. В противен случай може да се достави недостатъчна доза. ВНИМАНИЕ Ако използвате маска, уверете се, че тя покрива изцяло двата ъгъла на устата и носа. В противен случай лечението може да е по-малко ефективно вследствие изтичане на аерозол, например заради недостатъчна доза. За възможни странични ефекти при изтичане на аерозол, моля, прочетете инструкциите за употреба на съответното лекарство
4.    Натиснете дозиращия инхалатор и се уверете, че пациентът вдишва бавно. Ако чуете просвирващия звук, който е сигнал за потока, вдишването трябва да се забави. По време на нормално вдишване индикаторът за вдишване трябва да се движи към пациента.  
ВНИМАНИЕ Деца под 18 месеца трябва да вдишват четири до шест пъти; деца на възраст над 18 месеца трябва да вдишат дълбоко два до четири пъти. В противен случай може да се достави недостатъчна доза. За възрастни е достатъчно едно вдишване, за да вдишат лекарството от разделителя.
5.    Маската трябва да се постави върху лицето на пациента за 5 – 6 вдишвания след едно всмукване.
 
Можете да купите от